dissabte, 5 d’abril del 2014

El paper de les TIC en el nou context social

Hola lectors! Avui us porto el primer article que m'agradaria compartir. Es tracta d'un treball realitzat per un professor que ha vist el creixement de les TIC a l'escola on està. En el text l'autor parla de molts punts diferents i en concret, n'hi ha un que ens interessa. Ho endevineu? Evidentment, la part que més ens ha cridat l'atenció és la que relaciona recursos TIC amb l'àrea de llengües!

Aquest mestre expressa la importància de l'aprenentatge de l'escriptura, la lectura i la parla com a capacitats claus per treballar amb la informació i la comunicació. Tanmateix, les noves tecnologies ofereixen moltes possibilitats en aquest àmbit tan pel professorat com per l'alumnat.
Els recursos interactius permet crear entorns d'aprenentatge, facilitar activitats, interaccionar directament amb els continguts en el cas dels alumnes sobretot, l'explicació de la matèria de forma digitalitzada... I infinitud d'opcions variades.

A més, m'agradaria destacar un concepte que apareix a l'article, l'anomenada "tecnologia dolça". Aquesta fa referència a que el docent pugui acompanyar la persona, ajudar-la i preocupar-se de com li van les coses.

En conclusió, aquest article és lleuger de llegir, té poques pàgines però amb contingut de sobres, fàcil d'entendre i molt útil per aquests mestres de llengua que busquen arguments a favor de les TIC. 

Si voleu llegir l'article sencer només heu de fer un clic!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Contribuïdors