divendres, 2 de maig del 2014

Les TIC a l'àrea de llengua estrangera

En aquest article podem trobar un conjunt de idees i recursos que podem trobar a la xarxa, o fabricar-los nosaltres mateixos com a mestres.

A l'hora de treballar amb les llengües, a Internet hi ha molts recursos que ens permetran treballar de manera online, i sense haver de instal·lar cap tipus de programari. Com ha mestres hem de saber discriminar quina és la seva utilitat i quines habilitats ens permeten treballar. A llengua hi ha 5 habilitats: escriure, parlar, llegir, escoltar i entendre. La gran majoria de recursos TIC ens permeten treballar aquestes habilitats de forma eficaç i eficient.

En aquest article, l'autor explica quins serien els elements necessaris que hauriem de tenir en els ordinadors, per tal de poder accedir a tots els recursos. Una proposta d'activitat és fer servir fòrums o xats per així potenciar la lectura i l'escriptura. En el fòrums es poden plantejar debats, dubtes etc.. i els mateixos alumnes es poden ajudar entre sí.

Un últim recurs que aquest autor ofereix són els cercadors. N'explica el seu funcionament i com podem posar més filtres perquè la informació que trobem sigui més fiable i verídica.

Per més informació aquí teniu l'enllaç!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

Contribuïdors